Το βαθύ κράτος – Γεώργιος Αρδαβάνης (Ph.D.)

Delivering The Highest Quality Fabrics

Είμαστε μια χώρα χωρίς δική μας πολιτική. Είμαστε μια χώρα που δεν έχει εργαστεί για να δημιουργήσει προοπτικές για το μέλλον. Είμαστε μια χώρα με άχρηστους ηγέτες.

Με βάση τον πολιτισμό που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας αντί να διαπρέπουμε, συμμετέχουμε στην δική μας παρακμή και την παγκόσμια καταστροφή

Από την στιγμή που ψηφίζουμε τους ίδιους και τους ίδιους πολιτικούς, οι οποίοι μας έχουν οδηγήσει τα τελευταία 50 χρόνια στην παρακμή και την καταστροφή τότε δεν μένει παρά να συμπεράνουμε ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι πρέπει μάλλον να είμαστε ψυχικά διαταραγμένοι. Αλλιώς δεν εξηγείται αυτός ο μαζοχισμός με το να στηρίζουμε το βαθύ κράτος.

Το βαθύ κράτος δεν είναι τίποτα άλλο από ένας ενιαίος κυβερνητισμός κομμάτων που το ένα διαδέχεται το άλλο (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) με την στήριξη κομμάτων δεκανίκια (ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΑΝΕΛ). Όλοι αυτοί έχουν ένα κοινό σημείο. Συμφωνούν σε όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές καταστροφικές πολιτικές για την Ελλάδα (Σιδηρόδρομοι, Μακεδονία, Μετανάστες, ΑΟΖ, Τουρκία). Φωνάζουν μόνον όταν είναι στην αντιπολίτευση. Αυτό τους κάνει επαγγελματίες δημαγωγούς και χυδαίους ψεύτες.  

Κάποιος στην Ελλάδα πρέπει να πάρει τα ηνία στα χέρια του και να κηρύξει τον πόλεμο στο βαθύ κράτος. Δεν μπορείς να ασχολείσαι με ασήμαντα έργα χωρίς να αντιμετωπίζεις το βαθύ κράτος γιατί τότε θα καταστραφεί η Ελλάδα. Επομένως πρέπει να υπάρχει πλήρης δέσμευση για την εξάρθρωση του βαθέος κράτους και του κατεστημένου, το οποίο μας παρασύρει σε ατέλειωτες καταστροφές, ενώ οι πολιτικοί μας προσποιούνται ότι πολεμούν για τα συμφέροντα μας και την προστασία της Δημοκρατίας.

Σήμερα οι πολιτικοί μας με το να προσφέρουν στρατιωτική δύναμη στην Ουκρανία έχουν αυτόματα κηρύξει τον πόλεμο στην πυρηνική Ρωσία. Άραγε έχουν συναίσθηση γιά το ποιός θα είναι ο αντίκτυπος των ενεργειών τους στην χώρα μας; Ποιός πολιτικός έχει αναλάβει σήμερα αυτές τις γεωπολιτικές ευθύνες. Η Ελλάδα θα έπρεπε να ενεργοποιήσει ισορροπημένες σχέσειςΤο Ελληνικό κράτος όσο κι αν εκσυγχρονίζεται, πάντα ένα μέρος του (πιστεύω το μεγαλύτερο κομμάτι) θα παραμένει ξεπερασμένο από τις εξελίξεις, ξεχασμένο στην ιστορία του, αργοκίνητο, αναχρονιστικό, σκουριασμένο, αδιάφορο και σήμερα μισητό. Θα παραμένει το βαθύ κράτος, που κάποιος, κάποιοι, δυστυχώς, δεν τόλμησαν να ξηλώσουν όταν έπρεπε, αφήνοντας πολλές από τις πτυχές του σκοτεινές και επικίνδυνες, αποκλεισμένες από βασικές μεταρρυθμίσεις και από αναγκαίες, επιβαλλόμενες, αυτονόητες επενδύσεις.

Επομένως όλα τα υπουργεία θα πρέπει να κάνουν ολικό ΡΕΣΕΤ. Πρέπει να εξαλειφθεί το άρρωστο και διεφθαρμένο κατεστημένο κι αυτό πρέπει να είναι το κύριο καθήκον του επόμενου πρωθυπουργού της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών.

 Γεώργιος Αρδαβάνης – 24/03/2023

Tags :
Share This :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *