Η Τέταρτη Πολιτική Θεωρία του Αλεξάντρ Ντούγκιν και η Ελλάδα – Γεώργιος Αρδαβάνης Ph.D.

Delivering The Highest Quality Fabrics

Κοιτάξτε να δείτε, είμαι ευπρόσδεκτος στις διάφορες πολιτικές ιδέες. Δεν είμαι αντιδεξιός, αντικομμουνιστής, αντιφασίστας, ούτε αντι-αριστερός. Αυτό το “αντί” θεωρώ ότι δεν είναι μόνο μια αρνητική αντίδραση, αλλά και ένα είδος καλλιεργούμενου μίσους μεταξύ των πολιτών μιας χώρας. Αυτού του είδους πολιτικά μίση είναι ξένα προς την ανώτερη σκέψη και μάλιστα όταν ανήκεις σε μια ομάδα ανώτερων σκεπτόμενων ανθρώπων. Απλούστατα δεν είμαι κομματοποιημένος.  

Η Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι συνθήματα του δυτικού φιλελευθερισμού  Αλήθεια έχουμε σήμερα δημοκρατία; Υφίστανται σήμερα τα ανθρώπινα δικαιώματα; Εγώ πιστεύω ότι μας κοροϊδεύουν. Όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο από ένας ψυχολογικός πόλεμος του Δυτικού νεο-φιλελευθερισμού. Δείτε τι έγινε στην Αραβική Άνοιξη, στην Τουρκία, ακόμα και στην Ελλάδα. Επομένως η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ένα φιλελεύθερο λεξιλόγιο το οποίο όχι μόνον αργοπεθαίνει αλλά και δεν έχει και το αντίπαλο δέος. Γι’ αυτό και η Αμερική έχει δημιουργήσει σήμερα την ισλαμική τρομοκρατία και τους πολέμους στην Ουκρανία και την Γκάζα.

Προσωπικά πιστεύω στην επιστροφή των λαών στις αιώνιες ανθρώπινες αξίες και την πνευματικότητα των ανθρώπινων κοινωνιών του παρελθόντος, την απόρριψη του κυρίαρχου πλέον φιλελευθερισμού και προοδευτισμού, αλλά και στην επαναφορά του εθνοκεντρισμού. Τόσο η νεο-Φιλελεύθερη δημοκρατία, όσο και ο Μαρξισμός/Κομμουνισμός μαζί με τον φασισμό/ναζισμό, έχουν μεταβληθεί πλέον η μεν πρώτη σε απειλή για τους λαούς του κόσμου και την ταυτότητα τους, ενώ οι δύο τελευταίες εκτός από ανελεύθερες, έχουν έτσι και αλλιώς αποτύχει πλήρως. Η καινούρια πολιτική πραγματικότητα θα χρησιμοποιήσει στοιχεία, που θα αντλήσει από τα συντρίμμια αυτών των τριών ιδεολογιών, παραμένοντας ωστόσο καινοτόμα και μοναδική.

Σχετικά με το θέμα των ηγέτιδων περιοχών υπάρχουν 3 περιοχές. Η Δύση της οποίας ηγέτιδα δύναμη είναι οι αγγλοσάξονες, δηλαδή η Αμερική και η Αγγλία, η Ανατολή (Άπω Ανατολή)  της οποίας φυσική ηγέτιδα δύναμη είναι η  Κίνα, και η ενδιάμεση περιοχή (μεταξύ Δύσης και Ανατολής)  της οποίας ηγέτιδα δύναμη είναι η Ρωσία. Η Ελλάδα λόγω της ορθοδοξίας και της Βυζαντινής αυτοκρατορίας ανήκει στην ενδιάμεση περιοχή με φυσική ηγέτιδα δύναμη την Ρωσία. Οι Ρώσοι ήταν πάντα οι φυσικοί σύμμαχοι της Ελλάδας από τα χρόνια της Ελληνικής επανάστασης.Σήμερα η ενδιάμεση περιοχή είναι κατεχόμενη λόγω γεωπολιτικών λόγων από τους αγγλοσάξονες, και ίσως αύριο από την Κίνα ή την Ρωσία.    

 

Georgios Ardavanis – 30/01/2024

Tags :
Share This :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *