Στέφανος Κασσελάκης – Νέα Δεδομένα © – Γεώργιος Αρδαβάνης Ph.D.

Delivering The Highest Quality Fabrics

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ως ”εκπαιδευόμενος μάγος” στο μεγαλύτερο κόμμα του Προοδευτικού τόξου, αλλάζει διαρκώς απόψεις πάνω σε βασικά ζητήματα. Μάλιστα, προωθεί ιδέες ξένες προς την ελληνική πραγματικότητα, όπως την συνεργασία Κεφαλαίου/Εργασίας ή τη μετατόπιση για το Παλαιστινιακό. Την ίδια στιγμή, ανακαλύπτει συνεχώς ”εσωτερικούς εχθρούς”, υιοθετώντας απαράδεκτη φρασεολογία, που ακούγαμε όλο το προηγούμενο διάστημα από στελέχη της ΝΔ. Η χρήση ανοίκειων μεθόδων για την αντιμετώπιση κάθε εσωκομματικού αντίλογου, που υιοθετήθηκε από την πρώτη ημέρα από το νέο Πρόεδρο, έχει γίνει, δυστυχώς, καθεστώς.

Ο Στέφανος Κασσελάκης λέει ότι εργάστηκε στην Goldman Sachs, αλλά δεν μας λέει γιατί αυτό αποτελεί προσόν προκειμένου να ηγηθεί σε ένα αριστερό πολιτικό κόμμα ή να γίνει πρωθυπουργός. Η Goldman Sachs είναι μια μεγάλη τράπεζα, και όπως κάθε τράπεζα δεν είναι αφελείς και οπωσδήποτε δεν είναι πρόθυμοι να χάσουν χρήματα ή να ανατρέψουν τον στόχο τους για ότι αρνητικό πρόκειται να ακολουθήσει και γι’ αυτό δεν κρούουν πάντοτε τον κώδωνα του κινδύνου στην ώρα του σε θέματα όπως στην συντριβή της αγοράς των ακινήτων, την πανδημία, και τα lockdowns

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε να γίνουν τα αλβανικά γλώσσα επιλογής στα ελληνικά σχολεία. Κατ’ αυτόν πρέπει να  μπει τέλος στην ομηρία των διαδικασιών ένταξης και στον ρατσισμό. Ο άνθρωπος φαίνεται να είναι εκτός χρόνου και τόπου. Την ώρα που τα ελληνικά σχολεία κλείνουν σε ολόκληρη την υφήλιο, παρά τις παρακλήσεις και την αγωνία των Ελλήνων ομογενών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εισηγείται την διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας στην Ελλάδα. Έτσι όπως πάει θα ζητήσει και την κατάργηση των ελληνικών από τα ελληνικά σχολεία. Είναι πολύ πιθανόν η πρόταση του Κασσελάκη για την διδασκαλία της Αλβανικής στα ελληνικά σχολεία να δημιουργήσει στο μέλλον ζήτημα αναγνώρισης Αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα. Και όλα αυτά για να κερδίσει μερικούς ψήφους από τους πολιτογραφέντες Αλβανούς στην πατρίδα μας. Ούτε η κυβέρνηση Ράμα ήγειρε τέτοιο θέμα έως τώρα. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα πολυάριθμοι Αλβανοί μετανάστες. Παρόλα αυτά δεν συγκροτούν μειονότητα. Να θυμίσω στον Στέφανο Κασσελάκη ότι αναγνωρισμένη μειονότητα είναι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Πολλά δικαιώματα των οποίων τους τα αρνείται η κυβέρνηση των Τιράνων. Επίσης αναγνωρισμένη μειονότητα είναι οι μουσουλμάνοι της Θράκης. Τα δικαιώματα των οποίων η Ελλάδα τα σέβεται. Όλα αυτά θα έπρεπε να τα γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης.    

Το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι εκτός ελληνικής πραγματικότητας είναι εμφανές σε όλους όσους τον παρακολουθούν. Το αποδεικνύει με τις καθημερινές του πρακτικές. Μέρος των οποίων είναι και η προβολή θέσεων και συμπεριφορών που μόνον ως πρόκλησις προς την νοημοσύνη των Ελλήνων θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω για ο Κασσελάκης θεωρεί τον εαυτό του τόσο καλό, επειδή όπως λέει κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό “Αρχιμήδης” της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, καθώς επίσης γιατί εκπροσώπησε την Ελλάδα στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων. Αποδεδειγμένα υπάρχουν πολύ καλύτεροι από αυτόν, πραγματικά αστέρια Ελλήνων μαθητών που έφεραν χρυσά μετάλλια από την Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα. Μήπως θα έπρεπε και αυτοί να γίνουν πρωθυπουργοί;

Η σχέση της οικογένειας Κασσελάκη και Ανδρέα Δρακόπουλου μου μυρίζει άσχημα. Είπε, “σπούδασα με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου.” Αυτή ήταν από τις πρώτες φράσεις που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης στην διάρκεια της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του. Ο Ανδρέας Δρακόπουλος είναι πρόεδρος του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, και ανιψιός του Σταύρου Νιάρχου με μεγάλη προσωπική περιουσία, αιχμηρό λόγο, και χωρίς καμία επιφύλαξη ή ενδοιασμό να τα βάλει με όσους τον εκνευρίζουν όπως γράφουν διάφοροι εντεταλμένοι δημοσιογράφοι. Ο Ανδρέας Δρακόπουλος αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Rockefeller, στη Νέα Υόρκη, του πανεπιστημίου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη, και του κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών (CSIS) στην Ουάσιγκτον. Έχει σχέσεις με το ίδρυμα Obama και τον Joe Biden. Ο Ανδρέας Δρακόπουλος έχει υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία του Dracopoulos iDeas Lab στο CSIS. Μέσω προσωπικών δωρεών του συνεχίζει να συμβάλλει στο σημαντικό έργο πλήθους μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Ο Ανδρέας Δρακόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, και φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών καθώς και στη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Wharton στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας.

Προσωπικά θεωρώ ύποπτο το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης συνεργαστηκε στην καμπάνια του Joe Biden, και φοίτησε σε δύο ιδρύματα όπως το CSIS και το Wharton στα οποία ο Ανδρέας Δρακόπουλος έχει στελεχειακή θέση σε όλα αυτά τα ιδρύματα. Το ίδιο ισχύει και για την μητέρα του, η οποία από το πουθενά, (μια απλή οδοντίατρος ήταν) έγινε ξαφνικά καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας. Αλήθεια, πόσες δημοσιεύσεις είχε κάνει η κυρία Κασσελάκη για να την δεχτεί ένα Ivy League School;

Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη μυρίζει σκληρό άρωμα σπυριάρας. Ο αριστερός Στέφανος Κασσελάκης είναι υπέρ του κεφαλαίου και των μνημονίων. Ο αριστερός Στέφανος Κασσελάκης έχει μηδενίσει τα αριστερά ιδεολογικά στοιχεία. Ο αριστερός Στέφανος Κασσελάκης οδηγεί ολόκληρη την Αριστερά στον πλήρη καταποντισμό της. Ήδη η λέξη Αριστερά απωθεί ένα μεγάλο κομμάτι κόσμου. Ούτε επί Τσίπρα, ούτε επί Στέφανου Κασσελάκη παρατηρώ κάποιες πολιτικές που να αναδεικνύουν το ενδιαφέρον των να αλλάξουν την καθημερινότητα των ανθρώπων προς κάτι καλύτερο.

Σήμερα οι λόγοι, οι σκέψεις και οι συμπεριφορές του Στέφανου Κασσελάκη δεν διαφέρουν σε τίποτα από εκείνες του Τσίπρα και των τότε αριστερών συνοδοιπόρων του που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους και οι οποίοι πήραν ένα πτυχίο (ένας θεός ξέρει πως το πήραν) και έχουν αγκιστρωθεί στο μηχανισμό ενός κόμματος για την επιβίωση τους. Επομένως τα κομματικά βαρίδια και οι μηχανισμοί υφίστανται ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ.  

Τελικά γιατί νομίζετε ο Στέφανος Κασσελάκης έχει τα κριτήρια να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας ή να είναι πρόεδρος της αντιπολίτευσης της χώρας μας;

Γιατί σπούδασε στην Αμερική;

Γιατί μιλάει άπταιστα Αγγλικά;

Γιατί δούλεψε για μερικούς μήνες στην καμπάνια του Joe Biden;

Γιατί φοίτησε για μερικούς μήνες στο CSIS;

Γιατί είναι Γκέι;

Γιατί λέει ότι είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας;

Γιατί είναι ωραίος;

Γιατί πήγε στον στρατό μόνο για 20 ημέρες; Αλήθεια τι έμαθε σε 20 μέρες στον στρατό;

Γιατί πιστεύει στην παρένθετη μητέρα; Δηλαδή στο εμπόριο ανθρωπίνων ψυχών και την εκμετάλλευση της γυναίκας.

Γιατί είναι χρήστης του ΤΙΚ-ΤΟΚ;

Γιατί είναι πολιτικά ανάγωγος και ψεύτης;

Γιατί είναι αριστερός; Χωρίς να έχει να παρουσιάσει κάποιο ρεκόρ αγώνων και επιτευγμάτων ως αριστερός;

Γιατί είναι 35 χρονών πολιτικά ανώριμος και άπειρος;

 

Η απάντηση δική σας.

 

Γεώργιος Αρδαβάνης Ph.D.23/05/2024

Tags :
Share This :

One Response

  1. Μπραβο κ. Αρδαβάνη, συμφωνω απολυτα με το αρθρο σας.

    Προκειται για ενα κοινο αριβιστα, που προφανως ασχετα με το σανο που ταιζει τους αριστερους, εχει αποτυχει στις Η.Π.Α. & ηλθε στην πατριδα να ικανοποιησει την ματαιοδοξια του !!!
    Απορω βεβαια πως τοσα αξια στελεχη της αριστερας, που εχουν αγωνιστει επι χρονια για την ανελιξη αυτης της παραταξης, τον εξελεξαν αρχηγο τους, αντι να τον στειλουν με τις κλωτσιες απο ‘κει που ηλθε !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *