ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να μας εκπροσωπήσουν επάξια στην Ευρωβουλή © – Γεώργιος Αρδαβάνης Ph.D.

Delivering The Highest Quality Fabrics

Τα έντονα πρωθυπουργικά μηνύματα προκειμένου να ψηφίσουμε τη ΝΔ με αφήνουν παγερά αδιάφορο και προπαντός θυμωμένο για τα ψέματα που μας αραδιάζουν καθημερινά για τα δήθεν επιτεύγματα της σημερινής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η κυβέρνηση του έχει πετύχει:

Αύξηση μισθών στα 830 ευρω. Δηλαδή, ένα μισθό πείνας που είναι αδύνατο να αντιμετωπίσει την ακρίβεια.

Πρόσληψη γιατρών. Τα ελληνικά νοσοκομεία ακόμα περιμένουν και θα περιμένουν για πολύ καιρό τον απαραίτητο αριθμό γιατρών για να εξυπηρετήσουν έναν ολοένα αυξανόμενο ηλικιακά πληθυσμό, ενώ τα ελληνικά νοσοκομεία συνεχίζουν να είναι σε άθλια κατάσταση, και τα φακελάκια των γιατρών συνεχίζουν να πηγαινοέρχονται κάτω από το τραπέζι.

Οικονομικά άλματα. Η Ελλάδα χρωστάει της “Μιχαλούς”, ενώ οι εισαγωγές μας συνεχίζουν να είναι πολύ μεγαλύτερες από τις εξαγωγές. Δεν παράγουμε τίποτα. Ακόμα και το λάδι το εξάγουμε σε bulk ποσότητες γιατί είμαστε ανίκανοι να το εκμεταλλευτούμε. 

Ψηφιακό κράτος. Το ψηφιακό κράτος λειτουργεί με στρες και μπόλικη ταλαιπωρία. Ιδίως για τον γερασμένο πολίτη που δεν έχει ιδέα, αλλά και δεν θέλει να χρησιμοποιεί κομπιούτερς και νέες τεχνολογίες. Εξάλλου είδαμε πως υπολειτούργησε το ψηφιακό κράτος, στην περίπτωση της παιδείας, στη διάρκεια του COVID.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχεται ότι ακόμα υπάρχει βαθύ κράτος και ότι χρειάζονται περισσότερες τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Δηλαδή, εδώ και 50 χρόνια μεταπολίτευσης ακόμα υπάρχει βαθύ κράτος με αποτέλεσμα να αδυνατούν οι εκάστοτε κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις φωτιές, τις πλημμύρες, τις μίζες, τα φακελάκια στα νοσοκομεία, και τα δυστυχήματα στα Τέμπη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει η ΝΔ να έχει ισχυρή παρουσία μέσα στην Ευρωβουλή για να ακολουθεί τις οδηγίες που του δίνουν τα διάφορα κέντρα ώστε να διεκδικεί επιδόματα ψίχουλα για τους Έλληνες, και να προωθεί προοδευτικές ιδέες που δεν αντιστοιχούν με τα πιστεύω του Έλληνα. Η πραγματική αλήθεια είναι ότι η ελληνική εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες. Η πολιτική  μας εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή είναι σίγουρο ότι δεν είναι ούτε για την οικονομική, ούτε για την κοινωνική και σίγουρα ούτε για την εθνική βελτίωση της ασφάλειας της Ελλάδας.   

Είναι εμφανές ότι σε όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) παρατηρείται πολιτική μετάλλαξη, και αμοραλιστικές πολιτικές επιλογές με αποτέλεσμα να μην εκπροσωπούν την πλειοψηφία των Ελλήνων. Όλα αυτά δρουν πέρα από την ευτράπελη θεατροποίηση της πολιτικής και τη γελοιογράφηση της πολιτικής ζωής του τόπου. Όλα τα μεγάλα κόμματα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, που αυτοπροσδιορίζονται ως κόμματα εξουσίας, έχουν κυβερνήσει με τα ίδια εργαλεία του καθεστωτικού κομματικού κυβερνητισμού. Με αποτέλεσμα να βρίσκονται αντιμέτωπα με την τάση αποστασιοποίησης από την πολιτική, με πλειοψηφικά ποσοστά αποχής ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες. 

Επομένως, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, και το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να μας εκπροσωπήσουν επάξια στην ευρωβουλή.

Γεώργιος Αρδαβάνης Ph.D. – 24/05/2024

Tags :
Share This :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *