Πολιτική αναξιοπρέπεια και εγωκεντρισμός – © Γεώργιος Αρδαβάνης Ph.D.

Delivering The Highest Quality Fabrics

Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύθηκε σήμερα 16/06/2024, στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ του Βόλου.

Για άλλη μια φορά οι πολιτικοί μας δεν έχουν την στοιχειώδη αξιοπρέπεια να παραδεχτούν τα σφάλματα τους. Θεωρώ ότι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση καθρεφτίζονται οι κρίσεις των ψηφοφόρων στην οικονομία, την κοινωνία και την πολιτική εκπροσώπηση. Η πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφοφόρων απείχε από τις ευρωεκλογές γιατί έχουν μπουχτίσει με τους αχαΐρευτους πολιτικούς μας. Όσο για εκείνους που αποφάσισαν να ψηφίσουν έδειξαν και αυτοί με τη σειρά τους ότι τα έχουν πάρει στο κεφάλι με τα 3 μεγάλα κόμματα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο άνθρωπος που ήρθε να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να σώσει την Ελλάδα με τις προοδευτικές του ανύπαρκτες ιδέες κατόρθωσε να συρρικνώσει την εκλογική δύναμη του κόμματος από το 17% στο 14% μέσα σε ένα χρόνο. Ενώ στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη υπήρξε άνοδος μόνο μιάμισης μονάδας. Αυτά τα δυο κεντροαριστερά προοδευτικά κόμματα έχουν πεθάνει, και κρατούνται στη ζωή με τεχνητή υποστήριξη. Είναι εμφανές ότι τόσο οι ηγέτες όσο και οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αρεστοί από το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Αυτοί που τους ψηφίζουν είναι μόνο ένα μικρό μέρος του κόσμου που τους έχει χαλιναγωγήσει έντεχνα το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ. Είναι εμφανές ότι υπάρχει πολιτική αφέλεια και ταυτόχρονη εκμετάλλευση των ελλήνων ψηφοφόρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το χωνεύσει ότι δεν έχει καμία ελπίδα με πολιτικό αρχηγό τον Κασσελάκη. Ο Κασσελάκης έχει μετατρέψει την πολιτική σκηνή του τόπου σε ένα σόου με τα θαύματα στη κολυμπήθρα, τα πάρτυ που πηγαίνει, το γάμο του στην Κρήτη, την καταγραφή των περιουσιακών του στοιχείων, το love style στα μπουζούκια, και τις selfies του με τον κάθε κακομοίρη που δεν έχει να φάει. Το μόνο που πέτυχε ο Κασσελάκης είναι να κατεβάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη χαμηλότερα με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως η ιδιωτικοποίηση της υγείας, η αύξηση της φορολογίας στους έμπορους και στους ελεύθερους επαγγελματίες, την έλλειψη κράτους δικαίου το οποίο ήδη έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση ακόμη και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κεντροαριστερή/προοδευτική αντιπολίτευση στη χώρα μας σε κάθε μια από τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις αποδεικνύεται ανίκανη να εκμεταλλευτεί τις απώλειες σε συνδυασμό με τα απανωτά σφάλματα της ΝΔ. Είναι σίγουρο ότι στην παρούσα περίοδο δεν υπάρχει πραγματικός ηγέτης στην κεντροαριστερή προοδευτική πτέρυγα, αλλά ούτε και στον συντηρητικό πατριωτικό χώρο.  Αν πράγματι υπήρχε κάποιος πραγματικός ηγέτης να ενώσει τον πατριωτικό χώρο τότε αυτή τη στιγμή θα είχε αναδυθεί σε δεύτερη δύναμη με ένα ποσοστό του 20%. Οι πολιτικοί ηγέτες των 3 μεγάλων κομμάτων απαιτείται να κάνουν αυτοκριτική. Οι κύριοι Κασσελάκης, Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης  παρουσιάζουν έναν υπέρμετρο εγωκεντρισμό και ταυτόχρονα είναι εμφανής η ανικανότητα και η έλλειψη εμπειρίας των να διαχειριστούν πραγματικά προβλήματα με βιώσιμες λύσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διασπόνται μεταξύ τους και ταυτόχρονα να απομακρύνονται από τον κόσμο. Ιδίως το ΣΥΡΙΖΑ αν δεν είναι ηφαίστειο που θα εκραγεί σύντομα τότε οι Συριζαίοι είτε λένε ψέματα, είτε αλληθωρίζουν στην παρακμή του άλλοτε κραταιού κόμματος το 30+%. Σε γενικές γραμμές εκτιμώ ότι οι υποστηρικτές τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ πρέπει να θέσουν θέμα ηγεσίας συλλογικά ή αντάρτικα αλλιώς η διάσπαση των έρχεται όλο και πιο κοντύτερα.    

Η ΝΔ του 41%, που πήρε πριν από ένα περίπου χρόνο στις εθνικές εκλογές,  σε συνδυασμό με το 28% που έλαβε στις ευρωεκλογές του 2024 επιβεβαιώνει ότι το κόμμα αυτό δεν εκπροσωπεί πλέον την μεγάλη συντηρητική παράταξη της χώρας μας. Η ΝΔ δεν εκπροσωπεί πλέον τις εθνικές και κοινωνικές αξίες της χώρας μας.  Η σημαντική πτώση της ΝΔ στις ευρωεκλογές έγινε γιατί έχασε ψήφους από τους ελεύθερους και μικρούς επαγγελματίες λόγω του φορολογικού, έχασε ψήφους από τους αγρότες, έχασε ψήφους από τους συντηρητικούς πολίτες της Β. Ελλάδας λόγω της Μακεδονίας μας, έχασε ψήφους από τις ηλικιακές ομάδες λόγω της ακρίβειας και της εισοδηματικής συμπίεσης, και επίσης έχασε ψήφους από τους συνταξιούχους. Πρέπει να είναι κάποιος πολύ ηλίθιος για να μην καταλαβαίνει ότι οι πολιτικές της ΝΔ σε συνδυασμό με την απρεπή αντίδραση της αντιπολίτευσης δημιουργούν τις απαιτούμενες συνθήκες για την εκλογική πτώση των κομμάτων και την απαξίωση τους από τους πολίτες αυτής της χώρας. 

Το 60% του κόσμου που δεν ψήφισε, σε συνδυασμό με το 20% των ψήφων του πατριωτικού χώρου αποδεικνύει ότι ο κόσμος δεν είναι ευχαριστημένος. Είναι εμφανές ότι ο κόσμος διαμαρτύρεται για τους ανέντιμους, μη ευφυείς, και ρεμπεσκέδες πολιτικούς μας που μαζί με τα κομματόσκυλα ζουν στις πλάτες του ελληνικού λαού προσφέροντας μηδενικές υπηρεσίες στον λαό μας και στην πατρίδα. Οι πολιτικοί μας δεν μπορούν να κυβερνήσουν γιατί βασικός τους σκοπός είναι πως να βγάλουν χρήματα και πως να ανταμείψουν την έλλειψη αξιοκρατίας και αξιοπρέπειας που λείπουν από την πολιτική και την κοινωνική δικαιοσύνη. Από τη στιγμή που κανένας από αυτούς τους πολιτικούς δεν είναι δίπλα στην κοινωνία είναι επόμενο ότι κανένας τους δεν θα είναι κερδισμένος εφ’ όρου ζωής στην πολιτική ζωή του τόπου. Είναι τρομακτικό να βλέπεις τους μη ευφυείς ρεμπεσκέδες πολιτικούς μας από τα 3 μεγάλα κόμματα να κάνουν αναλύσεις επί αναλύσεων, να χρησιμοποιούν ξύλινη γλώσσα, και να βρίσκουν λόγους και επιχειρήματα για να δηλώνουν τουλάχιστον ότι το ποτήρι είναι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Αλήθεια, ποιος πιστεύει ότι η κεντροαριστερή/προοδευτική πτέρυγα μπορεί να προσφέρει ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, ή θα μπορούσε να δώσει πραγματικές ανάσες στον απλό πολίτη καθώς επίσης και νέους ορίζοντες στους νέους μας; Κι αν ναι γιατί τα έχει κάνει θάλασσα τα τελευταία 50 χρόνια; Και αν ναι με βάση ποια εργαλεία μπορεί να πετύχει την εκτόξευση της οικονομίας μας όταν μας έχουν μάθει να εκλιπαρούμε για επιδόματα; Υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι η κεντροαριστερή/προοδευτική πτέρυγα μπορεί να προσφέρει ασφάλεια στα εθνικά μας θέματα; Κι αν ναι γιατί έχουμε εκτεθεί τα τελευταία 50 χρόνια σε θέματα ασφάλειας σχετικά με την Τουρκία, τα Σκόπια και τον Ουκρανικό πόλεμο;

Άκουσα την Ε. Μελέτη (δεν έχω τίποτα προσωπικό με την κυρία Μελέτη) και άλλους υποψήφιους να λένε ότι δεν ξέρουν από πολιτική, αλλά θα διαβάσουν και θα μάθουν. Καλά είμαστε τόσο ανίδεοι ή ηλίθιοι που προτιμάμε να εκλέγουμε ανθρώπους χωρίς ικανότητες και εμπειρίες για να μας αντιπροσωπεύσουν σε καίρια εθνικά θέματα; Είναι τόσο δύσκολο να βρούμε κάποιον αξιόλογο επιστήμονα, επαγγελματία, ή αγρότη να μας αντιπροσωπεύσει; Ένα ολόϊδιο παράδειγμα έχουμε και στην Κύπρο με τον Φειδία Παναγιώτου. Ο 24χρονος Φειδίας influencer, tiktoker και youtuber χωρίς ακαδημαϊκές ή επαγγελματικές γνώσεις και εμπειρίες εξελέγει με ένα ποσοστό περίπου 20%. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον Φειδία Παναγιώτου αλλά κρίνω ότι αυτό δείχνει την κατάντια των συμπολιτών μας στην Ευρώπη για το ποιους στέλνουμε να μας εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή. Ο Φειδίας Παναγιώτου δεσμεύτηκε να αλλάξει την Ευρώπη. Αλήθεια πως θα την αλλάξει; Με μικρά βίντεο στο youtube και τα social media; Ή πηγαίνοντας στις συνεδριάσεις της Ευρωβουλής φορώντας μόνο σορτς, το πάνω μέρος ενός κουστουμιού και τρεις γραβάτες; Το άτομο αυτό με βάση ποια αξιακή πλατφόρμα θα στηρίξει τα δίκαια και τα συμφέροντα της Κύπρου; Ποιες είναι οι τοποθετήσεις του στα εθνικά θέματα της Κύπρου; Ο Φειδίας Παναγιώτου μπορεί με τα σκωπτικά του βίντεο να επισημαίνει ή να αναπαράγει τα προβλήματα του τόπου του αλλά μπορεί να βρει βιώσιμες λύσεις σε αυτά τα προβλήματα; «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα». Οι ευρωεκλογές του 2024 αποδεικνύουν ότι οι πολίτες της Ελλάδας και της ΕΕ δεν θέλουν πλέον πολιτικές και πράγματα που τους επιβάλλονται με το ζόρι. Επίσης οι πολίτες της ΕΕ θέλουν να επιστρέψει η ενεργειακή ασφάλεια και οι ευρωπαϊκές αξίες, και να σταματήσει η ακρίβεια και ο πόλεμος στην Ουκρανία.  

Tags :
Share This :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *