Γιατί πρέπει να ψηφίσουμε ένα μικρό κόμμα – Γεώργιος Αρδαβάνης (Ph.D.)

Delivering The Highest Quality Fabrics

Απ’ ότι έχω καταλάβει η πόλωση στην Ελλάδα λίγο πριν τις εκλογές, δηλαδή το ότι προωθούν δύο κόμματα εξουσίας για να θολώσουν τα νερά και να σπρώξουν κάποια συμφέροντα, δεν έχει βοηθήσει την ευημερία της Ελλάδας. Σήμερα είναι τόσο εμφανής η χειραγώγηση του πολιτικού μας συστήματος που ακόμη και ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ κος Μπλίνκεν όταν επισκέφτηκε την Ελλάδα εκτός από τον Μητσοτάκη συνομίλησε, εκτός πρωτοκόλλου, και με τον Τσίπρα.

Στο παρελθόν έχουμε ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ για να διώξουμε την ΝΔ. Μετά ψηφίσαμε την ΝΔ για να διώξουμε το ΠΑΣΟΚ. Μετά ψηφίσαμε το ΣΥΡΙΖΑ για να διώξουμε το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ. Μετά ψηφίσαμε την ΝΔ για να διώξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλες τις περιπτώσεις, ως πολίτες, βγήκαμε χαμένοι και καμμένοι με την διαφθορά, την ανικανότητα και τις δολοπλοκίες των πολιτικών ηγετών και των κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων. Ως Έλληνες πολίτες δεν είμαστε ικανοποιημένοι ούτε από τις πολιτικές τους, ούτε από τις συμπεριφορές τους, ούτε από την εξυπνάδα τους, ούτε την ποιότητα τους.

Επομένως αν ξανα-ψηφίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ γιατί πιστεύετε ότι χρησιμοποιώντας την ίδια συνταγή για κουλουράκια, τώρα μπορείτε να φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες;

Δεν είναι δυνατόν οι ίδιοι άνθρωποι με την ίδια σκέψη και με την ίδια ρητορική ότι θα μπορέσουν ν’ αλλάξουν την κατάσταση. Επίσης είναι εμφανές ότι οι άνθρωποι και τα κόμματα που δεν άσκησαν καμία κριτική την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ, και που αυτή την περίοδο απαλλάσσονται από τα ακραία βαρίδια τους, διαμηνύουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πιθανή σύγκλιση και συγκυβέρνηση με το πρώτο κόμμα.

Επομένως θα πρέπει ως απογοητευμένοι απλοί πολίτες να ψάξουμε για μικρότερα ποιοτικά πολιτικά κόμματα τα οποία δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν και το κυριότερο έχουν προτάσεις με αλγόριθμους λύσης προβλημάτων και όχι το στυλ ότι θα κάνω το ένα ή θα κάνω το άλλο που αρέσει σε κάποιους πολιτικούς πελάτες. Είναι υποχρέωση μας να βρούμε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν πιστοποιήσει το πρόβλημα και δηλώσει τον αλγόριθμο λύσης.

 

Georgios Ardavanis – 18/03/2023

 

Tags :
Share This :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *