Συγχαρητήρια στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, την ομάδα της καρδιάς μας και του Πειραιά μας. © Γεώργιος Αρδαβάνης Ph.D.

Delivering The Highest Quality Fabrics

Φίλοι μου σας χαιρετώ με μεγάλη χαρά και συγκίνηση.

Είναι στιγμές που το συναίσθημα φτάνει εκεί που δεν φτάνει η λογική.

Η καρδιά συλλαμβάνει όσα δεν μπορεί ο νους.

Τα αστέρια στον ουρανό αποκτούν πρόσωπο και έκφραση.

Ο χρόνος παγώνει και η καρδιά σταματάει,

και χωρίς να το αντιληφθείς, βρίσκεσαι στον 7ο ουρανό

 

Ο Ολυμπιακός μας πήρε το Κύπελλο Ευρώπης ή Conference Cup στις 29 Μαΐου του 2024, μετά από την τεράστια νίκη του επί της Ιταλικής Φιορεντίνας με 1-0.

Ο Ολυμπιακός μας έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου, σε συλλογικό επίπεδο,  να κατακτήσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο.

Ο Πειραιάς μας γεύτηκε τη μεγαλύτερη επιτυχία του Ολυμπιακού μας.

Αυτή η τεράστια επιτυχία με κάνει να αναπολώ μια ολόκληρη ρομαντική εποχή βουτηγμένη στο κόκκινο και το άσπρο, και τον δαφνοστεφανομένο έφηβο. Επίσης αναπολώ τις όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές, και τις τυχαίες προσωπικές συναντήσεις μου  με μερικά από τα τότε ποδοσφαιρικά ινδάλματα του Ολυμπιακού μας στο παλιό γήπεδο του Καραϊσκάκη, στο Πασαλιμάνι, στην Ευαγγελίστρια, στην Καστέλλα, και στο Δημοτικό Θέατρο. Απλοί άνθρωποι ήσαν τότε οι ποδοσφαιριστές μας και οι προπονητές τους οι οποίοι πήγαιναν με τα πόδια ή το λεωφορείο για να προπονηθούν στο παλιό γήπεδο του Καραϊσκάκη, να κουρευτούν στα τοπικά κουρεία, να πιουν το καφέ ή την πορτοκαλάδα τους στα διάφορα τοπικά καφενεία και ζαχαροπλαστεία του Πειραιά μας. Σε όλους αυτούς τους καλούς ρομαντικούς Ολυμπιακούς απευθύνω τον ειλικρινή χαιρετισμό μου.  

 • Μάρτον Μπούκοβι (Προπονητής του Ολυμπιακού, 1965-1967, ο οποιοσδήποτε μπορούσε να τον συναντήσει έξω από το ξενοδοχείο ΚΑΣΤΕΛΛΑ στην περιοχή Καστέλλα.)
 • Παράσχος Αυγητίδης (Τερματοφύλακας)
 • Γιάννης Φρονιμίδης  (Τερματοφύλακας.)
 • Γιώργος Σιδέρης (Το 1969 ο Γιώργος Σιδέρης κέρδισε το ασημένιο παπούτσι με 35 γκολ. Παρατσούκλι: “Ο φόντακας”)
 • Νίκος Γιούτσος (Παρατσούκλι: “Έμπαινε Γιούτσο”)
 • Βασίλης Μποτίνος (Παρατσούκλι: “Τρελή Μποτίνα”)
 • Παύλος Βασιλείου (Παρατσούκλι: “Ο Βαζελοκτόνος”)
 • Κώστας Πολυχρονίου (Ήταν μέλος του Ολυμπιακού στις 4 Ιουλίου του 1961, όταν η ομάδα μας νίκησε τη Σάντος, την ομάδα του Πελέ. Παρατσούκλι: “Ο Χαλκέντερος”)
 • Χρήστος Ζαντέρογλου (Παρατσούκλι: “Ο μαραθωνοδρόμος”)
 • Χούλιο Λοσάντα (Παρατσούκλι: “Στη μπάντα, στη μπάντα, περνάει ο Λοσάντα”)
 • Παναγιώτης Κελεσίδης (Τερματοφύλακας. Παρατσούκλι: “Η Κελέσα”)
 • Νίκος Αναστόπουλος. (Παρατσούκλι: “Ο μουστάκιας”)
 • Βασίλης Καραπιάλης. (Παρατσούκλι: “Ο Μπιλαρος”)

 

Ο Ολυμπιακός, από την ίδρυση του, έχει μια ιστορία η οποία συνδέεται με τον απλό κόσμο από τις εργατικές γειτονιές του Πειραιά. Από την δεκαετία του 1960, που έγινα Ολυμπιακός, η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς στην Ελλάδα και τους περισσότερους τίτλους σε συλλογικό επίπεδο, παραμένει ο εκφραστής μιας μεγάλης λαϊκής βάσης. Η προσωπική μου υποστήριξη σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο βασίζεται στον ρομαντισμό και τις χρυσές αναμνήσεις μου με την οικογένεια μου, τους συμμαθητές και τους φίλους μου.

Θερμά συγχαρητήρια στον ποδοσφαιρικό μας Ολυμπιακό για την εκπληκτική νίκη του και την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή, τον πρόεδρο και τα εκατομμύρια των φιλάθλων μας για το εκπληκτικό τους κατόρθωμα στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα.  

Tags :
Share This :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *